mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2022. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Szavazó

Magyar-izraeli kutatás-fejlesztési megállapodás készül

2008-08-25 22:05:32
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Forrás: Index


Kutatás-fejlesztési megállapodást tervez Magyarország és Izrael, a dokumentumot a jövõ év elején írhatja alá a két ország - mondta Aliza Bin-Noun nagykövet hétfõn Budapesten az MTI-nek.A megállapodás célja, hogy együttmûködésre ösztönözze a két ország vállalkozásait, különösen a információtechnológia és a telekommunikáció terén. A tervek szerint az izraeli és magyar cégek állami támogatásban is részesülhetnek, ha közösen pályáznak egy-egy projekttel - mondta Aliza Bin-Noun, azt követõen, hogy látogatást tett a Magyar Újságírók Országos Szövetségénél. Azt egyelõre nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora értékû lesz a megállapodás - tette hozzá.

Az együttmûködési megállapodás nem egyedi: Izrael számos más országgal kötött már ilyen szerzõdést - hangsúlyozta Aliza Bin-Noun. A két ország között jelenleg is élénkek a gazdasági kapcsolatok: az izraeliek az öt legnagyobb befektetõ között vannak Magyarországon.

A nagykövet arról is beszélt, hogy szerinte az elmúlt egy évben növekedett az antiszemitizmus Magyarországon. Ez ellen a kormánypártok és az ellenzék is felemelte szavát. Ez azonban nem elég, még jobban hangsúlyozni kell, hogy az antiszemitizmus elfogadhatatlan. Az antiszemitizmust egyre többen egyre kevésbé leplezik mostanában Magyarországon - fûzte hozzá. Számos konkrét példa van az antiszemitizmus erõsödésére Magyarországon, elég csak a Magyar Gárdára gondolni, vagy a szélsõjobboldali megnyilvánulásokra utalni egyes napilapokban, internetes portálokon és televízióadókon - mondta az izraeli nagykövet.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008