mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2021. Július « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Szavazó

Holokauszt-túlélők kérik: fogadjunk be több gyerekmenekültet

2018-11-15 14:57:34
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A gyerekként megmentett, Angliába menekített holokauszt-túlélők a mentőakció 80. évfordulóján azt kérik az Egyesült Királyság kormányától, hogy fogadjon be sokkal több gyermekmenekültet, az ő példájukból kiindulva.


Harry_Jacobi.jpg

A 93 éves, köztiszteletben álló rabbi, Harry Jacobi (képünkön) is aláírta azt a közleményt, amelyben az egykori Kindertransporttal Angliába érkező, idős túlélők kérik a kormányt, hogy ahogy egykor, 80 éve őket befogadták, úgy a mostani gyermekmenekültek közül is letelepedhessen tízezer az Egyesült Királyságban, a ma üldözött kisgyerekek is kaphassanak esélyt az értelmes életre.

A közleményt a mentőakció 80. évfordulója időzítették a Kindertransport ma is élő résztvevői.

„Mint egykori gyerekmenekültek, hiszünk benne, hogy az Egyesült Királyság kormánya több veszélyben lévő gyermeknek kell, hogy esélyt adjon a megmenekülésre, ahogy mi is megkaptuk annakidején ezt az esélyt. Ezek a menedéket kereső gyerekek el kell hagyják az otthonukat, barátaikat és családjaikat. Nehéz körülmények és veszélyek között kénytelenek élni sokan közülük a menekülttáborokban vagy az utcán, hogy legalább a háborút és az üldöztetést elkerülhessék. Örökké hálásak leszünk azoknak a családoknak és közösségeknek, akik nagyon nehéz időkben kivételes áldozatokat hoztak értünk és otthont teremtettek számunkra. Most van rá módunk, hogy megmutathassuk, hogy az emberi együttérzés nem csak a múltját jelenti országunknak, hanem a jelenét és a jövőjét is”.

Az ENSZ becslései szerint hozzávetőleg félmillió gyereknek lesz szüksége sürgős befogadásra világszerte 2019-ben és az elmúlt két évben 20-an kezdhettek közülük új életet az Egyesült Királyságban.

Az eredeti cikk ide kattintva olvasható
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008