mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2021. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

Megint zsidózott egyet a világ legöregebb miniszterelnöke

2018-11-20 21:19:03
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A 93 éves Mahathir bin Mohamad maláj miniszterelnök – aki 1983 és 2003 között hat cikluson át vezette Malajziát, az idei évtől pedig már a hetedik kormányfői időszakát tölti – élesen bírálta az ausztrál kormányt, amiért az a nagykövetségét áthelyezi Tel-Avivból Jeruzsálembe.


Mahathir_bin_Mohamad.jpg

Malajzia miniszterelnöke, Mahathir bin Mohamad szóvá tette, hogy Ausztrália áthelyezi a nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe, szerinte ugyanis ez fölerősíti a terrorizmus jelenségét. Igaz, a 93 éves maláj kormányfő – aki életkora révén jelenleg a világ legöregebb miniszterelnöke – nem a zsidó államot és annak polgárait félti a terrorizmustól, hanem éppen ellenkezőleg: köztudomású róla, hogy Közel-Kelet minden problémájáért a zsidó állam megalapítását okolja.

Az ausztrál kormány pénzügyminisztere, a zsidó származású Josh Frydenberg visszautasította Mahathir bin Mohamad szavait, és közölte: Ausztrália a saját nemzeti érdekei alapján hozza meg a döntéseit.  A maláj kormányfőről Josh Frydenberg pénzügyminiszter azt mondta, hogy Mahathir bin Mohamad eléggé speciális esett, hiszen ő az, aki kétségbe vonta a haláltáborokban meggyilkolt zsidók számát, és hazájában betiltotta a Schindler listája című film vetítését.

Az eredetileg orvos végzettségű Mahathir bin Mohamad soha nem rejtette véka alá az antiszemitizmusát. Egyik híresebb antiszemita megjegyzése az Iszlám Konferencia 2003-as gyűlésén hangzott el, ahol azt mondta, hogy „a zsidók átvették a legerősebb országok irányítását, ezáltal világhatalommá váltak”. Egyik beszédében kifejtette, hogy a náci lágerekben nem hat millió, hanem négy millió embert öltek meg.  Akkor is elővette antiszemita énjét, amikor interjút adott a BBC Hard Talk című műsorának, amelyben Mahathir bin Mohamad azt mondta: „a zsidók kampós orrúak, és habár a malájokat meg sokan zsíros orrúnak nevezik, ők mégsem indítanak emiatt háborút”.

Cikkünk forrásai ide és ide kattintva

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008