mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2021. Január « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Szavazó

A Vatikán és az izraeli Főrabbinátus: együttes fellépés fel az eutanázia ellen

2018-11-23 13:04:14
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Az eutanázia elleni közös közleményt készítenek elő az izraeli főrabbik és a Vatikán. Már évek óta napirenden van a téma.Egy kétoldalú bizottság rendszeresen ülésein egyeztetik a felek az álláspontjukat, a legutóbbi pár napja ért véget. A résztvevőket fogadta Ferenc pápa is, akinek beszámoltak arról, hogy az élet védelmében készülnek közös állásfoglalásra, amely elveti az eutanáziát és az orvos által elősegített halál bármely formáját bármely állapotú beteg esetében, még ha kifejezetten kéri is valaki.

A résztvevők közleményben számoltak be arról, hogy a pápa üdvözölte a közös állásfoglalásról szóló tájékoztatást, amely az élet végének kérdéseivel foglalkozik majd, különös tekintettel az eutanázia vagy bármilyen orvosok által elősegített öngyilkosság kérdésére, amelyet elfogadhatatlannak tart a Vatikán és a Főrabbinátus egyaránt elfogadhatatlannak tart, mindez a zsidó vallás és a katolikus egyház szerint sem válthatja fel az áldozatkész, végsőkig tartó gondoskodást és az élet feltétlen tiszteletét.

Ebben a kérdésben közismert a teljes egyetértés a katolicizmus és a judaizmus tanításai között, a zsidó vallásjog ellentmondást nem tűrő egyértelműséggel áll ki az élet mellett minden körülmények között. Ha a közös állásfoglalások erkölcsi kérdésekben rendszeres gyakorlattá válnak majd, annak pedig valóban forradalmi jelentősége is lehet.

A Jewish Telegraphic Agency írása alapján
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008