mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2020. Szeptember « | »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Szavazó

Botrány az izraeli kormányban: egymást nevezik terroristabarátnak a miniszterek

2018-11-27 11:34:37
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Nem támogatták volna elegen Miri Regev kulturális miniszter „lojalitási” törvényjavaslatát a parlamentben, ezért dühödten nekiment saját minisztertársának is, terroristák szövetségesének nevezte a markánsan jobboldali Avigdor Libermant.


miriregev_11_27.jpg
Miri Regev


Nagy botrányokat kavaró törvényjavaslatot tárgyal hetek óta az izraeli parlament, amely azt tenné lehetővé az államnak, hogy az Izrael államhoz megítélésük szerint nem lojális alkotásoktól, alkotóktól, műhelyektől megvonjon minden állami támogatást. Sok művész, az ellenzéki képviselők és még a kormánypártiak közül is néhányan a cenzúra egyik formájának tekintik azt, ha a törvény alkalmazhatóvá válik, és mivel a koalíciónak mindössze két fős többsége van, ez épp elég ahhoz, hogy a törvény ne menjen át a Knesszeten.

Nem is sikerült elfogadtatni, levették végszavazás előtt a napirendről, részben azért, mert a pénzügyminiszter, Moshe Kahlon megengedte párttársainak, hogy belátásuk szerint szavazzanak és egyikük nem kívánja támogatni a javaslatot.

A beterjesztő, Miri Regev sajtótájékoztatóján nem kímélte sem a pénzügyminisztert, sem a koalícióból nemrég kilépő, erősen jobboldali párt, az Izrael, a Hazánk vezetőjét, Avigdor Libermant sem. Terroristák kívánságát teljesítik, őket juttatják pénzhez a jobboldali pártvezetők megítélése szerint és baloldali civil szervezetekkel játszanak össze. A sajtótájékoztatón kisebb vita támadt a miniszter és az újságírók között, akikkel szemben Regev hívei igen gorombán léptek fel.

A The Times of Israel írása alapján

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008