mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2021. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

A CNN megvált egyik kommentátorától Izrael-ellenes kijelentései miatt

2018-11-30 11:01:43
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A CNN amerikai hírtelevízió megvált csütörtökön egyik állandó kommentátorától Izrael-ellenes kijelentései miatt.A kommentátor, Marc Lamont Hill, a Philadelphia melletti Temple Egyetem kutatója ellentmondásosnak ítélt beszédet mondott szerdán az ENSZ-ben egy rendezvényen. A CNN másnap bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondja a szerződését.

Hill Izrael-ellenes bojkottra szólította fel az országokat. Azt mondta, nemcsak arra van lehetőség, hogy „szavakban szolidaritásunkat hangoztassuk, hanem arra is, hogy politikai cselekvés, helyi és nemzetközi akciók mellett kötelezzük el magunkat, és ez megadja majd nekünk azt, amit az igazság megkövetel, azaz a folyótól a tengerig terjedő szabad Palesztinát”.

A „folyótól a tengerig” kifejezést radikális Izrael-ellenes csoportok és a gázai radikális palesztin szervezet, a Hamász szokta használni, arra utalva, hogy a Jordán-folyótól a Földközi-tengerig húzódó palesztin államot akarnának látni.

Hill mondatait számos amerikai szervezet elítélte, ő pedig csütörtökön Twitter-bejegyzésekben magyarázkodott.

„Nem támogatom az antiszemitizmust, zsidó emberek meggyilkolását (...). Egész életemben ez ellen küzdöttem” – írta az egyik mikroblog-bejegyzésben. Egy másikban leszögezte: „A folyótól a tengerig kifejezés használata nem felszólítás volt valakinek vagy valaminek a megsemmisítésére. Ez felszólítás volt az igazságra mind Izrael, mind Ciszjordánia és Gáza számára”.

A CNN közleményben jelentette be, hogy felbontotta Hill szerződését, és elhatárolódott munkatársától a Temple Egyetem is. (MTI)
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008