mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2020. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Szavazó

Bennünk és körülöttünk – lezárult a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

2018-12-03 15:36:37
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A sorozatban már hetedik évben megrendezett “Zsifi” a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait vonultatta fel az elmúlt évekből, a fesztivál számos filmje teltházas vetítésekkel zárt.November 28. és december 2. között több mint húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhettek be az érdeklődők. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei voltak láthatók, többek között az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról.

„Úgy gondolom, hogy ez a filmfesztivál a legizgalmasabb eszköze annak a célunknak, hogy a zsidóságot itt és most, valóban XXI. századi módon mutassuk meg: a hagyományokra építve, de a jelenben maradva és a jövő felé építkezve" – mondta Fritz Zsuzsa, fesztiváligazgató. „A történetek, amit öt napon keresztül láthattunk, bennünk és körülöttünk élnek, és a filmek nem tesznek mást, mint újra és újra értelmezik létünket, zsidóságunk szerethető vagy kendőzendő jellemzőit, drámaian, komikusan, vagy éppen fájdalmas őszinteséggel elénk tárva a valóságot” – tette hozzá.

A fesztiválnak a Puskin és a Művész mozik adtak helyet, emellett a tavalyi évhez hasonlóan ismét több vidéki helyszínen, Debrecenben, Győrben és Szegeden tartottak vetítéseket.
 

A Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál főszervezője a Bálint Ház-MAZS Alapítvány, kiemelt partnere Izrael Állam Nagykövetsége és az Izraeli Kulturális Intézet. A filmfesztivál része a Judafest - a zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozatnak.

 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008