mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2020. Január « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

Hamarosan új kóser bolt és étterem nyílik a hetedik kerületben

2018-12-04 10:40:31
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Régi igénye a Rabbitestületnek és a közösségnek, hogy a neológiának is legyen kóser boltja és kávézója Budapesten, kiszolgálva ezzel mindazok igényét, akik kóser ételekre, italokra vágynak.


kosher_1.jpg

Ennek okán a közelmúltban a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elöljárósága határozat hozott, hogy meg kell valósítani a tervet, így 2019-ben megnyitja kapuit az új kóser étterem és delikatesz bolt.

Hosszas keresgélés után az a döntés született, hogy a kóser közértet, kávézót is magában foglaló kétszintes üzlet a hitközség mellett található egykori Síp12 Galéria helyén épül meg, bízva a Dohány utcai zsinagóga és a Rumbach utcai zsinagóga közelségében, valamint a Wesselényi utca és az agglomeráció pezsgő zsidó és turisztikai életében.

Az átalakítási munkálatok december 3-án, hétfőn kezdődtek meg. A Zsidó Múzeum kiállítása a felújított Rumbach zsinagógában kap majd helyet, egy külön erre a célra létrehozott kiállítótérben.

kosher_2.png

A Budapesti Zsidó Hitközség égisze alatt létrejövő, a BZSH százszázalékos tulajdonában álló EatKosher Kft. által üzemeltetett kóser közért, étterem és kávézó az új trendeknek megfelelő formában épül, és az első ilyen kóser vendéglátó egység lesz a kerületben, a városban, de az egész országban is.

A régi galéria belső tere az elkövetkezendő hónapokban átépítésre kerül, márciusban egy minden igényt kielégítő modern, stílusos külsővel felszerelt étterem és közért nyílik meg a vendégek előtt.

Ami a “Kosher Deli” éttermi részét illeti, olasz és izraeli ételek szerepelnek a kínálatban, a földszinti részen lévő közértben pedig valamennyi kóser termék megvásárolható majd, ami a minden napi otthoni főzésekhez, sütésekhez, étkezésekhez szükséges.

kosher_3.jpg
A fotók a készülő étterem látványtervei


Az építkezés fázisait, a delikatesz és étterem jövőbéli kínálatáról folyamatosan tájékozódhatnak majd, lájkolják a vendéglátóegység facebook oldalát, ahol napra kész információkat kaphatnak az építkezésről, nyitásról.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008