mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2020. Augusztus « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Hanukai csodahajó a Dunán

2018-12-10 16:34:49
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Az ünnep alkalmából hajóztunk egyet Buda és Pest partjai közt, s miközben végig égtek a hanukia lángjai, a fedélzeten zeneszóra havazott.


1.jpg

A Budapest nevű rendezvényhajó fedélzetén vasárnap délelőtt csaknem háromszázan vettek részt a Mazsihisz által első alkalommal szervezett családi hanukahajózáson. A nagyszülők és a szülők segédhadával fedélzetre vonult gyereksereget a nevezetes Szuperrabbi, azaz Verő Tamás, a Frankel úti zsinagóga rabbija és Répás Péter, a hanukahajó szervezője köszöntötte.

A hanuka nyolcadik napja alkalmából a Verő Tamás gyújtotta meg a hanukia fényeit, amelyek (nemhiába, szuper egy rabbi) egészen a rendezvény végéig kitartottak. Akárcsak a gyerekek, pedig a programokat úgy adagolták, hogy lehetőleg mindenki fáradjon az ebéd utáni csendes pihenő idejére: volt ének és pörgés a Buborék együttessel, aztán közös tánc és riszálás profi közreműködőkkel többek közt a Riszálom úgyis-úgyis dallamára.

181209_Hanuka_hajo__PT_023.jpg

Következett némi pihenő, majd megjött és átvert mindenkit Rolando, a bűvész, akarom mondani a Mester, ahogyan szólítani engedte magát. A Mester klasszikus zsinór trükkökkel bolondította a picúrokat, végül udvariasan hagyta, hogy öt méter hosszú papírszalagot húzzanak ki a szájából.A Budapest nevű rendezvényhajó a hanukai sereglettek 11 óra körül indult a Batthyány térről, került egyet a Margitszigeten túl, majd a Nemzeti Színház felé fordult, onnan kanyarodott vissza a kiinduló pontra – s reméljük, jövőre is útnak indul. A gyerekek örömét látva ugyanis azt kell mondanunk, hogy a hanukahajózás ötlete fényesen bevált, és ha lehetséges, kéretik jövőre is megrendezni, méghozzá változatlan programokkal. Mind kiderült, az sem baj, ha zord az idő – elvégre egy hócsináló csodamasina révén a hajón belül is havazott az ünnepi hangulat kedvéért.

K. Zs.


 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008