mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2020. Január « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

A francia tüntetéssorozat miatt egyre több zsidó alijázna

2018-12-16 11:17:49
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

A francia zsidók az úgynevezett sárgamellényes tüntetők kereszttüzébe kerültek, az elmúlt napokban a zsidó közösségek számos, az interneten terjedő antiszemita tartalmakról, és különböző nyilvános helyeken feltűnő, zsidóellenes feliratokról számoltak be Franciaországban – írja az Ynetnews.com.


sargamellenyesek_1.jpg

A „Francia sárgamellényesek tüntetése antiszemita fordulatot vett” című cikkében az Ynetnews.com arról ír, hogy a Párizs és Marseille között vezető A6-os autópályán egy hatalmas molinót feszítettek ki, amelyen az olvasható: „Macron a zsidók kitartottja”. A felirat azt sugallja, hogy Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt a zsidók irányítják.

Az internetes közösségi oldalakon ugyancsak erős antiszemita tartalmak keringenek, ezek többek között azt terjesztik, hogy „a francia államfőt a gazdag zsidók juttatták hatalomra annak érdekében, hogy Emmanuel Macron az ő bábjuk legyen, és az elnök úgy táncoljon, ahogyan a zsidók fütyülnek”. Az antiszemita szövegek szerint „a zsidók a felelősek a gazdagoknak kedvező adócsökkentésekért és az egész pénzügyi helyzetért”.

A zsidók izraeli letelepedését támogató Nemzetközi Keresztény-Zsidó Baráti Társaság (International Fellowship of Christians and Jews) szerint ezen megnyilvánulások és a várható események hatására emelkedik azon francia zsidók száma, akik a kitelepülést fontolgatják. Uriel Saada, a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Baráti Társaság franciaországi szervezetének vezetője azt mondta: több tucatnyi megkeresést kapott olyan zsidó családoktól, amelyek Izraelbe szeretnének kivándorolni Franciaországból.

Összefoglalónk az alábbi írás alapján készült
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008