mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2020. Január « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

Izrael: Kettévált az izraeli Cionista Tábor nevű választási koalíció

2019-01-01 16:15:24
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Kettévált az előző választások idején, 2018-ban a Munkapártból és a Mozgalom (Tnua) nevű pártból létrejött Cionista Tábor nevű választási koalíció Izraelben – adta hírül kedden a helyi média.


Avi_Gab__j.jpg
Avi Gabáj (Fotó: Avi Gabaj facebook oldala)


Avi Gabáj, a baloldali szociáldemokrata Munkapárt vezetője jelentette be váratlanul közös frakcióülésükön, hogy véget vet a két párt előző parlamenti választások előtt létrehozott szövetségének.

A Háárec című újság szerint a szakítás oka, hogy Gabáj és a Mozgalom élén álló Cipi Livni kapcsolata megromlott, és Cipi Livni erőfeszítéseket tett egy nagyobb balközép választási egység létrehozására, amely reményei szerint megbuktathatná Benjámin Netanjahu miniszterelnököt.

Livni később sajtótájékoztatón közölte, hogy tovább folytatja küzdelmét saját pártja élén a politikai fordulatért, és kész saját személyét háttérbe szorítva harcolni, akár más pártokkal való szövetségben is.

Az utóbbi napokban több változás is történt Izraelben a pártokban az április kilencedikére kiírt parlamenti választásokra készülődve. Először a rendkívül népszerű Beni Ganc volt vezérkari főnök jelentette be, hogy belép a politikai küzdőtérre és új pártot alapít Izrael Ellenálló Képessége (Hoszen Iszrael) néven.

Később Naftali Bennet oktatási miniszter és Ajelet Saked igazságügyi miniszter kilépett a Zsidó Otthon (Habájt Hajehudi) pártból, és saját pártot indított Új Jobboldal (Jamin Hadas) néven. (MTI)
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008