mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2019. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

Borleves

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

BORLEVES


Hozzávalók:
6 dl édes fehérbor
3 dl víz
1 citrom vékonyan levágott héja
3-4 szegfűszeg
1 darabka fahéj
8 tojássárgája
15 dkg cukor
2 dl tejszín
8 dkg borba áztatott mazsola
édes tejszínhab a díszítéshez


Elkészítése:
Előnye, hogy sokkal hamarabb elkészül, mint a halászlé, behűtve és forrón is tálalható. Forralja fel a vízzel hígított bort a citrom héjával, a szegfűszeggel és a fahéjjal. A cukorral verje habosra a tojások sárgáját, hígítsa a tejszínnel. Állandó kevergetés mellett szűrje rá a forró bort, vigyázva, mert a tojás sárgája összecsomósodhat. Tegye a tűzre, és alacsony hőfokon a sűrűsödésig habverővel keverje tovább. Szűrje át, majd szórja bele a mazsolát. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálalja.

Ha forrón szeretné tálalni, a hozzávalókból hagyja el a tejszínt!

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008