mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2019. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

Céklalves

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

CÉKLALEVES


Hozzávalók:
2 nagy fej cékla
kevés só ízlés szerint
pár csepp citromlé
késhegynyi törött bors
1 liter víz és személyenként
1 tojássárgája
tejföl ízlés szerint


Elkészítése:
A céklát meghámozzuk, káposztareszelőn lereszeljük, majd a vízzel puhára főzzük. Megsózzuk, és citromlével savanyítjuk. Tálaláskor a tányérba tesszük a tojássárgáját, erre szűrjük rá a céklalevet, hozzátesszük a cékla húsát, és óvatosan megborsozzuk a tetejét. Mindenki ízlése szerint tejfölözi. Főtt krumplival szokás tálalni, így laktatóbb.

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008