mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2022. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Szavazó

Diós zsömle

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

DIÓS ZSŐMLE


Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg búzaliszt
1 zacskó szárított élesztő
0.5 ek só
2 dl víz
3 dl aludttej (vagy kefír)
késhegynyi kardamom (elhagyható)
őrölt szerecsendió
15 dkg durvára tört dió

Elkészítése:
A lisztbe keverje bele az élesztőport és a sót. A vízben az aludttejet a kardamomot és egy csipet sót langyosítson meg, majd adja a liszthez. Az egészet konyhai robotgéppel kb. 5 percig dagassza, amíg a tészta hólyagos lesz. Hagyja szobahőmérsékleten addig kelni, amíg a duplája lesz, ez kb. 1 óra.

Lisztezett deszkán alaposan gyúrja át a tésztát, közben dolgozza bele a diót is. Formáljon 12 zsemlét, majd ültesse őket kizsírozott tepsire. Pihentesse 15 percig, majd 180 C fokon (gázsütő 2-3 fokozat) süsse 45 percig.

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008