mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2022. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Szavazó

Gesztenyekrémes szív

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

GESZTENYEKRÉMES SZÍV


Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
1/2 dl tej
50 dkg gesztenye
1 dl rum
1 üveg meggy
szilva vagy barack befőtt

Elkészítése:
A megdarált kekszet összegyúrjuk a vaj felével, a porcukorral és a tejjel. Az így kapott kekszmasszát hideg vízzel kiöblített szív alakú tortaformába tesszük, peremet képezve körbe a szélén. A gesztenyemasszát a vaj másik felével és egy kis befőttlével és a rummal lágy krémmé keverjük, és a kekszmasszára kenjük. Végül a szilva, meggy vagy barackszemeket a gesztenyemasszába nyomkodjuk. 10-12 órára a hűtőbe tesszük és porcukorral vagy tejszínhabbal díszítve tálaljuk

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008