mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2022. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Szavazó

Klasszikus túrótorta

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

KLASSZIKUS TÚRÓTORTA


Hozzávalók:
16 szelethez: 15 dkg liszt, 1 tojás, 7 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 4 tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg cukor, 1 teáskanál citromlé, 5 dkg étkezési búzakeményítő


Elkészítése:
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Robotgéppel, alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. - Közben a töltelékhez robotgéppel, alacsony fokozaton összekeverjük a túrót a tojások sárgájával, a citromlével, a búzakeményítővel és a cukorral. Robotgéppel, külön-külön kemény habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét. Mindkettőt belekeverjük a túrókrémbe. - A masszát az elősütött tésztára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 180 fokon 60-70 percig sütjük. Kikapcsolt sütőben, nyitott ajtó mellett 20 percig állni hagyjuk, mielőtt kivennénk a formából

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008