mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2022. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Szavazó

Mágikus mogyorós

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

MÁGIKUS MOGYORÓS


Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás
50 dkg cukor
4-5 evőkanál tejföl
30 dkg vaj
50 dkg héjas mogyoró
30 dkg tortabevonó csokoládé
2 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só


Elkészítése:
Ez a sütemény nem kezdő háziasszonyoknak való, és nem készül el gyorsan, viszont kivételesen finom.

A lisztet a tojásokkal, 25 dkg cukorral, a vajjal, sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Letakarva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük.

A mogyorót szárazon megpirítjuk, héját ledörzsöljük. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral borított tepsire fektetjük és előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

A mogyorót elosztjuk a kihűlt sütemények tetején. A maradék cukrot vízzel kiöblített edényben karamellizáljuk. Hozzáadunk fél dl vizet és szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen a mogyorókra csorgatjuk.

Ha megdermedt, elkészítjük a csokoládémázat. Ehhez az apróra tördelt tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk. A mogyorós korongokat két villa segítségével megmártjuk a csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008