mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2019. Május « | »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Szavazó

Tyúkhúsleves

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

TYÚKHÚSLEVES


Hozzávalók:
Egy közepes nagyságú tyúk, 3 szál nagyobb sárgarépa, 2 szál nagyobb petrezselyemgyökén, egy közepes darab zeller, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, só, 7-8 szem fekete bors, 3 liter hideg víz.


Elkészítése:
A kikóserozott baromfit hideg, vízzel tesszük fel lassú tűzön. A forráskor keletkező habot gondosan eltávolítjuk, ha a hús már puhul, és a feldarabolt zöldségekkel és a fűszerekkel készre főzzük. A levest leszűrjük, tálaljuk. A liba-, a kacsa-, valamint a pulykahúsleves ugyanígy készül. A kikóserozott marhahúst egyforma kockákra, vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a libazsíron üvegesre dinszteljük, beledobjuk az apróra tört fokhagymát, a pirospaprikával egyenletesen meghintjük, és jól elkeverjük, ráhelyezzük a húst, átforgatjuk benne, megsózzuk, és belehintjük a köménymagot. Egy pohár vízzel felengedjük, és lefedve lassú tűzön pároljuk. Közben belehelyezzük a zöldségeket, a paprikát, paradicsomot és a paradicsompürét, végül a megtisztított és kockára (vagy hosszába) vágott burgonyákat. A vizet ízlés szerint több részletben adjuk hozzá.

 

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008